Aparatury a komba

Aparatury a komba jsou zcela nepostradatelnou výbavou každého muzikanta, který se věnuje buďto hře na elektrickou nebo elektroakustickou kytaru či baskytaru.

kytarové kombo dimaveryElektrické hudební nástroje jsou vybaveny snímači, které přenášejí zvuk z rozechvělých strun do aparatury. Takovou aparaturu povětšinou tvoří zejména zesilovač a reprobox neboli reprosoustava. V případě menších vystoupení je možné použít místo reproboxu jen reproduktory. Reprobox pak sestává ze soustavy reproduktorů umístěných v jedné skříni (ozvučnici).

Než je zvuk vyslán do zesilovače, musí obvykle projít ještě předzesilovačem. To lze vyřešit koupí takového modelu zesilovače, která disponuje také integrovaným předzesilovačem. Hudebníci, kteří vystupují s moderními typy elektrických kytar či baskytar však problém nemusí řešit, neboť tyto nástroje jsou dnes již v naprosté většině případů předzesilovačem vybaveny.

Dimavery Kytarová aparatura i baskytarová aparatura tedy v dnešní době sestává nejčastěji ze zesilovače a reproboxu. Zesilovačů i reproboxů najdeme na trhu velmi široký výběr v obrovském cenovém rozptylu, přičemž kvalita, případně už přímo luxus zařízení je přímo úměrný jeho ceně. Stejně jako u všech ostatních zařízení zvukové techniky zde platí, že muzikantům, kteří se hudbě nevěnují profesionálně většinou postačí ty z cenově dostupnějších modelů, naproti tomu zařízení, jejichž cena se zdá astronomická jsou určená k profesionálnímu využití.
Drobným skupinám či samostatným hudebníkům, kteří vystupují je občas a před menším publikem v méně rozlehlých prostorách často namísto celé aparatury postačí kytarové kombo nebo baskytarové kombo.

Takové kytarové kombo přijde muzikanta často na několikanásobně nižší cenu než aparatura a bohatě jeho potřebám postačí. Komba s sebou navíc nesou ještě tu výhodu, že se velmi snadno udržují, skladují i přenášejí. Veškerou manipulaci s nimi zvládne muzikant sám.

Komba a aparatury všech typů s maximální zárukou kvality získáte od značky Dimavery. Značka Dimavery pro vás vyrábí tyto kytarové a baskytarové aparatury:

  • kytarové komba
  • baskytarové  komba
  • mini kytarového komba
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.