Housle

housle DimaveryHousle patří bezesporu k těm nejoblíbenějším a také nejrozšířenějším hudebním nástrojům, a to i přesto, že hra na housle může být složitější a vyžadovat delší cvičení než jiné strunné hudební nástroje.

Z kategorie smyčcových nástrojů jsou housle tím nejmenším, mimo houslí používáme smyčec také při hře na violu či violoncello.

Při výběru houslí je vždy nutné dbát na správnou velikost – pokud si housle vložíte pod bradu, je nutné, abyste dlaní levé ruky pohodlně dosáhli na šnek. Pro děti se proto vyrábějí speciální velikosti houslí, označují se například jako 3/4 či 1/2, udávají tedy poměrnou velikost oproti klasickým houslím (4/4).

Mimo houslí samotných potřebujeme k plnohodnotné hře i další příslušenství – v první řadě samozřejmě smyčec, který se musí pravidelně promazávat kalafunou.

Také bychom k houslím měli vlastnit dobře padnoucí pouzdro, aby se během přepravy nepoškodily. Pokud je o housle správně pečováno, potom se ani s přibývajícími léty jejich kvalita nikterak nezhoršuje.

Housle Dimavery doporučujeme pro začínající i pokročilé hráče a muzikanty. Kromě akustických houslí značky Dimavery vyrábí také zajímavé elektrické housle.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.