Elektrické kytary

Elektrická kytara Dimavery je velmi oblíbeným nástrojem hudebníků moderní doby. Vyvinula se z klasické akustické kytary, setkáme se ale také s elektroakustickými kytarami, tedy modely, které v sobě spojují vlastnosti kytar elektrických i akustických.
elektrická kytara Dimavery

Protože jsou tóny z rozechvělých strun přenášeny do aparatury za pomoci snímačů, ve své podstatě nepotřebuje elektrická kytara na rozdíl od té akustické ozvučnici. I tak se ale korpusy elektrických kytar pro zdokonalení výsledného zvuku vyrábějí převážně stále ze dřeva.

Elektrické kytary nacházejí uplatnění zejména v „hard and heavy“ hudebních stylech, jejich vlastností využívá metal, rock, ale i řada dalších žánrů napříč celým hudebním spektrem.

Elektrická kytara spadá do kategorie drnkacích strunných nástrojů. Disponuje tedy šesti strunami, na něž se drnká prsty, případně takzvaným trsátkem. Typickou součástí elektrické kytary jsou také pražce.
Vzhledem k rozšíření a vysoké oblíbenosti tohoto nástroje Vám značka Dimavery přináší také dětské kytary, a to ve velmi širokém výběru.

Nejoblíbenější typy elektrických kytar na trhu pak dostaly své označení podle slavných modelů, které jejich výrobu odstartovaly. Například dvousnímačové kytaře jednoduchého designu ve stylu 50. let říkáme telecaster, a to podle kytary značky Fender (Fender Telecaster), jež byla první kytarou tohoto typu na světě.

Velmi oblíbený je pak takzvaný stratocaster nebo také „strato“, který byl rovněž nápadem firmy Fender. Stratocaster disponuje už třemi snímači a oproti telecasteru má výraznější kovový zvuk. Stratocaster používá a používala celá řada slavných rockerů i dalších hudebníků po celém světě.

Také kytara typu Les Paul slaví stále úspěch. První Les Paul vyrobila firma Gibson a jednou z největších výhod této elektrické kytary je univerzálnost jejího použití.

Elektrické kytary značky Dimavery Vám přinášejí záruku pohodlí při hraní, kvalitního zvuku a velmi širokého výběru kytar na trhu. Dimavery pro vás vyrábí následující tipy elektrických kytar:

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.